5500 métert esett a repülő

2017.05.04. 13:03

A Nordwind Airbus A321-200 típusú gépe a görögországi Kréta Iráklio (Heraklion) repülőteréről indult Moszkvába, ám 25 000 láb (7620 méter) magasságba érve a pilóták azonnali süllyedést kezdtek 7000 lábra (2134 méter). A vészhelyzetet a kabinnyomás problémája idézte elő, az oxigénmaszkok azonban nem nyíltak ki. A repülő 40 perccel az indulás után rendben leszállt Iráklióban – írja az Aviation Herald

Barátaim, majdnem lezuhantunk. Hogy pontosabb legyek, körülbelül három kilométert estünk" – írta az egyik utas egy közösségi oldalon. A repülő valójában közel 5500 métert süllyedt, igen gyors ütemben.

A járat útvonalaForrás: Flightradar24.com

Egy másik utas kellemetlen percekről számolt be a Daily Mailnek, mielőtt a pilóta megszakította a meredek süllyedést, és alacsony magasságban ismét megközelítette Krétát. A gyerekek sírtak, és fájt a fülük a hirtelen magasságvesztés miatt. Amikor világossá vált, hogy leszállnak, senki sem közölte az utasokkal, hogy ezt hol teszik majd. 

A leszállás után az emberek pánikba estek. A pilóták semmit nem közöltek a hangosbemondón, és a légiutas-kísérők sem igyekeztek megnyugtatni az utasokat. A repülőtéren aztán üdítőt és szendvicset kaptak, majd egy másik géppel mehettek eredeti úti céljukig. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK