Börtönnel fenyegetett egy családot a Delta légitársaság

delta család
Vágólapra másolva!
Börtönnel fenyegetett és leszállásra kényszerített egy kaliforniai családot a járatáról az amerikai Delta Air Lines, amikor azok nem adták át az egyik helyet a repülőgépen, amit lefoglaltak és kifizettek. A légitársaság most kárpótlást ajánlott fel a családnak.
Vágólapra másolva!

Az április 23-i incidensről szerdán töltött fel egy videót a YouTube-ra a kaliforniai Huntington Beachben lakó Grian és Brittany Schear, akik a Los Angeles-i KABC tévécsatornán elmondták, hogy Hawaiiról tértek volna vissza Amerikába két kicsi gyerekükkel, akik közül az egyiket abba az ülésbe szerették volna ültetni, amit 18 éves fiuk számára foglaltak, ám ő egy korábbi járattal már hazament.

Több ellentmondás

A Delta honlapja szerint a jegyek nem ruházhatók át, névátírás nem lehetséges, a szövetségi közlekedésbiztonsági hivatal szóvivője szerint azonban a névátírás nem tilos, ha a indulás előtt az új utas nevét át lehet futtatni az adatbázison.

A Delta szóvivője szerint a járat nem volt túlfoglalva.

A videofelvételen hallani, amint Brian Schear vitatkozik valakivel, aki nem jelenik meg a képen, ám azt nem tudni, a Delta alkalmazottjával, biztonsági őrrel vagy másvalakivel beszél. Miután Schear kijelentette, hogy nem hagyja el a gépet, és a Deltának kell eltávolítania őket, a nem látható beszélő azt mondta, hogy a férfi és felesége börtönbe kerülnek, mert "szövetségi vétség, ha nem engedelmeskednek a légi személyzet parancsának".

Schear ez ellen tiltakozott, hogy ő "megvásárolta a jegyet". Azt javasolta, hogy a felszállás idején a felesége az ölébe veszi a kicsit, ezután egy biztonsági autós ülésben a lefoglalt helyen folytatja a repülést.

Egy harmadik beszélő, aki a Delta alkalmazottjának tűnt, közbeszólt, hogy a szövetségi törvények alapján a kétévesnél fiatalabb gyereknek egész úton a szülő ölében kell tartózkodnia. Ezzel szemben azonban a szövetségi szabályozás "erősen ajánlja", hogy a kisgyerekek autós ülésben utazzanak, de

a két éven aluliak esetében megengedi, hogy a szülő tartsa a kicsit az ölében.

A Delta a honlapján azt javasolja, hogy a szülők foglaljanak helyet a gépen két év alatti gyereküknek, és utaztassák őket autós biztonsági ülésbe csatolva.

Végül csütörtök este adott ki az atlantai székhelyű légitársaság egy bocsánatkérő közleményt, amelyben a jegyek árának visszafizetését és kártérítést ajánlott a járatról lezavart utasoknak. Szóvivőjük nem pontosította az összeget.

Több botrány is volt

Az utóbbi időben több hír is a címlapokra került olyan esetekről, amikor a fedélzeti személyzet és az utasok között vita robbant ki. Egy hete egy brit légitársaság gépe megszakította a Londonból Jamaicára tartó útját Portugáliában, hogy

leszállíttasson a fedélzetről egy párt, amelyik vitába keveredett a személyzettel.

A British Airways Boeing 777-es járatának pilótája a portugál légierő támaszpontján landolt a géppel, hogy kitegye azt a párt, amely nem akarta abbahagyni a vitát arról, hogy cseréljék első osztályra turistaosztályú helyüket.

Az amerikai United Airlines járatán három hete az keltett felháborodást, hogy egy utast erőszakkal dobtak ki a gépből. A 69 éves férfi megtagadta, hogy kifizetett ülőhelyét átadja a túlfoglalt repülőgépen. A chicagói rendőrség ezért erőszakkal távolította el a fedélzetről, védőügyvédje szerint eltört az orrcsontja is.