Leszállították a családot egy szülinapi torta miatt

JetBlue torta
Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetekben megszaporodtak azok a botrányok, amelyek során amerikai légitársaságok rosszul kezelték utasaikat. Most a JetBlue került kereszttűzbe, miután a New York-Las Vegas járatáról leszállítottak egy négytagú családot egy nézeteltérés miatt.
Vágólapra másolva!

A konfliktust egy szülinapi torta okozta, amelyet a légitársaság szerint a család egy olyan felső tárolóban helyezett el, amely a vészhelyzeti felszerelések számára volt fenntartva. Állítólag többszöri felszólításra sem vették le, káromkodtak, kiabáltak a személyzettel, és kétségbe vonták egyikük alkalmasságát a repülésre. Azért szállították le őket, mert a család viselkedése "magában hordozta a konfliktus elmérgesedését a levegőben".

A család tagadta a vádakat. Szerintük követték az utasításokat.

Amikor az egyik légiutas-kísérő megkérte őket vegyék le a szülinapi tortét, letették azt az ülés alá. Állítólag ezután egy másik stewardess vitába keveredett az előzővel. Amikor a családfő közbeszólt, hogy minden rendben van, akkor közölte vele az előző légiutas-kísérő, hogy ez nem az ő dolga, és nem volt együttműködő - írja a WABC TV. Erre a családfő megkérdezte, hogy „Asszonyom, ön ivott?".

Amikor a rendőrség feljött a fedélzetre, mindenkit leszállítottak a gépről. A családfő szerint az utasok megértőek voltak, és soha nem emelte fel a hangját, és nem káromkodott, így nem érti, miért dobták ki őket a járatról. A jegyük árát azonnal visszafizették, de a perelni akarnak.