Meghalt egy utas az Atlanti-óceán felett

Air Canada Boeing 777
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezen a héten ez már a második ilyen eset.
Vágólapra másolva!

Rosszul lett egy utas az Air Canada Londonból Torontóba tartó járatán. A Boeing 777-es már körülbelül egy órája úton volt, amikor a kapitány orvosi vészhelyzetet rendelt el. A személyzet megpróbálta újraéleszteni a nőt, a repülő pedig az Atlanti-óceán felett visszafordult Írország felé.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

A gép rendben leszállt az írországi Shannon repülőterén, ahol a készenléti szolgálat fogadta őket.

A mentők már a helyszínen halottnak nyilvánították az utast.

Holttestét kórházba szállították, ahol várhatóan boncolást hajtanak végre rajta, hogy kiderítsék a halál okát. A repülő két órával a kényszerleszállás után indult tovább Shannonból.

Shannonba sok gép fordul vissza

Néhány napon belül ez már a második hasonló eset. Múlt hétfőn egy 88 éves férfi lett rosszul a Delta Airlines Amszterdamból Atlantába tartó járatán. A gép szintén visszafordult Shannonba, de az utas meghalt.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Ian Glen

Pénteken egy másik orvosi vészhelyzet is volt Shannon repülőterén. Az Austrian Airlines gép szakította meg ott az útját egy utas miatt, aki a személyzet gyanúja szerint szívrohamot kapott. Őt kórházba vitték.

Az írországi repülőtéren sok orvosi vészhelyzetet látnak el,

tekintve, hogy az Atlanti-óceán felett visszaforduló gépek többnyire ott szállnak le. Tavaly 30 ilyen eset volt, két utas már a leszállás előtt meghalt a személyzet erőfeszítései ellenére – írja az ír Independent.