Meztelen, részeg fiatalok tombolnak a horvát tengerparton

2017.07.10. 10:39

Már angol nyelvű táblákkal is figyelmeztetik a vandál, meztelenkedő turistákat a helyes viselkedésre Horvátországban, Hvar szigetén. Meztelenkedés és közterületen való részegeskedés miatt akár 700 eurós büntetést is kaphatnak.

A horvátországi Hvar sziget független polgármestere, Rikardo Novak úgy határozott, hogy minden eszközt bevet annak érdekében, hogy megfékezze a nyaralás közben tomboló külföldieket.

Angol nyelvű táblákat helyeztek ki, melyeken képekkel illusztrálják, hogy mit nem szabad csinálni a szigeten. Ha valaki félmeztelenül sétál a városban, akár 500 eurót is fizethet. Ha bikiniben vagy úszónadrágban közlekedik, akkor 600 euróra is büntethetik. A legszigorúbb és legmagasabb pénzbírság 700 euró, amelyet azok kapják, akik közterületen isznak alkoholt.

Forrás: Thinkstock

 A tiltó táblák között szerepel egy turistabarát kép is, melyen egy pár sétál kézen fogva, ami alá az van írva: Spórolj a pénzeddel, és élvezd Hvar szigetét.”

A polgármester azt mondta a helyi lapnak, hogy meg akarja állítani Hvar turisztikai öngyilkosságát, amely azzal kezdődött, hogy úgy reklámozták a szigetet, mint egy világszínvonalú parti helyszínt.

Nemrég Ante Dabo, a Pag szigeti Novalja polgármestere kért elnézést a város hivatalos honlapján a helyi lakosoktól egyes turisták „barbár” viselkedése miatt. A helyiek szerint a horvát Ibizának is nevezett Zrce Beachen a részeg, félmeztelen és bedrogozott turisták törnek-zúznak, lármáznak, nem tisztelnek senkit és semmit, ott vizelnek, ahol akarnak és félmeztelenül ülnek be bárokba vagy éttermekbe. A polgármester megígérte: mindent megtesz azért, hogy a város visszanyerje méltóságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK