Lelőtték a megszökött oroszlánokat

2017.07.14. 09:44

Lelőtték azt a három hímoroszlánt, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg - közölte a rezervátum szóvivője. Egy gazda, aki a Kruger közelében lakik, lelőtt közülük egyet, amikor meglátta, hogy a három szökött ragadozó éppen felfalja a farm egyik tehenét - idézte a szóvivőt a BBC hírportálja. Egy másik oroszlánt megsebesített, a harmadik elrohant - tette hozzá Janine Raftopoulos.

Képünk illusztrációForrás: Origo

A szökött nagymacskákat kereső vadőrök úgy döntöttek, agyonlövik a sebesült állatot és a sértetlent is. A rezervátum közölte, hogy az utóbbival azért végeztek, mert a tehén húsának fogyasztása "megváltoztatta volna a viselkedését". Az is aggodalomra adott okot, hogy ha egyszer már sikerült megszöknie, talán újra és újra megpróbálta volna. A döntést sokéves tapasztalattal rendelkező állatorvosok és vadőrök hozták" - magyarázta Raftopoulos.

A híradások eleinte arról szóltak, hogy vasárnap négy oroszlán jutott ki a Kruger Nemzeti Parkból, ám a rezervátum munkatársai később pontosítottak, csak három ragadozó szökött meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK