Eltűnt a nevezetesség, de még mindig viszik oda a turistákat

azúr ablak Málta
Malta, Gozo island, the natural arch of Azure Window
Vágólapra másolva!
Jó sokat fizetnek a semmiért.
Vágólapra másolva!

Idén márciusban omlott a tengerbe Málta egyik legnépszerűbb természeti látványossága, az Azúr Ablak nevű sziklaalakzat, de még mindig visznek oda turistacsoportokat – írja a Telegraph. A természetes kőhidat, amely arról kapta a nevét, hogy ablakként nyílik az azúrkék tengerre,

egy nagy vihar és a hatalmas hullámok döntötték össze.

Az eseményt akkor Málta miniszterelnöke, Joseph Muscat szívszorítónak nevezte.

A szikla eltűnése azonban nem gátolta meg az utazásszervezőket abban, hogy továbbra is busztúrákat indítsanak a Gozo szigetén lévő Dwejra-öbölbe. Persze nem árulnak zsákbamacskát, hiszen a szerencsétlenségről mindenki értesült, ám a turisták véleménye lehangoló a túráról. A TripAdvisoron a következő kommenteket lehet olvasni:

  • „Elmentünk a helyére, de a tengeren kívül alig volt látnivaló. Győz a természet."
  • „Micsoda időpocsékolás. Volt egy kis kápolna, amely valószínűleg a legrosszabb a szigeten. Ne pazaroljátok az időtöket arra, hogy elmenjetek oda."
  • „Az egyetlen ok, hogy a buszok még mindig járnak oda, a szuvenírbiznisz. Ne fecséreljétek rá az időt".
Régen így nézett ki az Azúr Ablak (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: MTI/EPA/Domenic Aquilina

A legtöbb látogató egy csillagot adott az Azúr Ablakra, ami a szörnyűnek felel meg. Voltak azért olyanok is, akik pozitívan nyilatkoztak.

– írta egyikük, egy másik utazó szerint pedig a helyszín lenyűgöző, és megér egy látogatást. A dwerjai Azúr Ablak bár és étterem egyik alkalmazottja egyetért ezzel: „vannak hajóutak, a Dwerja-torony, lehet búvárkodni a Kék-lyukban”. Van egyébként Gozón egy másik kőhíd is, a Wied il-Mielah Ablak, amelyet jóval kevesebben ismernek.

Az Azúr Ablakról készített valószínűleg utolsó videót itt nézheti meg.