Elvesztette önuralmát a személyzet két tagja a Delta Airlines New York LaGuardia repülőteréről Portlandba készülő járatán. A gép 54 éves pilótája szóváltásba keveredett egy 26 éves légiutas-kísérővel a felszállás előtt. Mindkettőjük azt állította, hogy a másik agresszívan megragadta a karját.

Az egyik utas beszámolója szerint a pilóta a folyosón egy darab szarnak nevezte a stewardesst. Szerinte a férfi beszéde rasszista, tapintatlan és szakmaiatlan volt – írja a New York Daily News.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Ian Glen

A vitának a repülőtéri rendőrség vetett véget. A rendőrök hatalmas fegyverekkel érkeztek a fedélzetre, és lekísérték mindkét alkalmazottat. Az incidens miatt a járat két órát késett.

A légitársaság szóvivője elmondta, hogy a járatot a Delta leányvállalata, az Endeavor Air üzemeltette. A szóvivő elnézést kért az utasoktól az okozott kellemetlenségért, és mindenkit biztosított arról, hogy a két alkalmazott viselkedése nem tükrözi azokat az értékeket, tiszteletet és szakmaiságot, amelyet a cég elvár az alkalmazottaitól.