Meghalt egy 18 éves turista, mert nem találták a biztosítását

2017.09.20. 08:59

A brit Kit Mallison az egyetem előtti évét utazással akarta tölteni, és épp Kambodzsában járt. A 18 éves fiú busszal utazott Sihanoukville-ból a híres angkori romváros melletti Siem Reap településre. A buszon azonban eszméletét veszítve találtak rá. 

A helyszínre érkező mentők nem akarták őt ellátni, mert nem találták a biztosítási papírját, holott az ott volt a táskájában. Ezért egy állami kórházba vitték, ahol szülei állítása szerint nem volt megfelelő eszköz tüdőgyulladásának kezelésre – írja a Travel Mole.

Angkor romvárosa Kambodzsában népszerű célpontja a turistáknakForrás: Aurimages/Philippe ROY / Aurimages/Philippe Roy

Mallison szülei azt is elmondták, hogy a kambodzsai hatóságok nem értesítették a brit nagykövetséget a következő nap estéjéig. A követség ezután lépett kapcsolatba a szülőkkel, akik intézkedtek arról, hogy fiukat átvigyék a Royal Angkor International magánkórházba. Az életét azonban már nem tudták megmenteni, hat órával később meghalt.

A fiú apja a bíróságon elmondta, hogy a kambodzsai hatóságok által küldött dokumentumok tele voltak pontatlanságokkal, és azt a célt szolgálták, hogy eltussolják az általuk elkövetett hibákat.

A halottkém állítása szerint Mallison szervezetében kodeint és benzodiazepint találtak – előbbi köhögéscsillapító, utóbbi altató, amelyet valószínűleg a hosszú útra vett be. A két gyógyszer együttes használata súlyosbíthatta a tüdőgyulladást, az orvosi késlekedés pedig hozzájárulhatott a fiú halálához.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK