Néhány hónapja hatalmas botrányt okozott, hogy a United Airlines egyik gépéről erőszakkal lerángattak egy utast a járat túlfoglalása miatt. Most a Southwest légitársaságnál történt egy eset, amelyről videó is készült, és erősen megosztotta a közvéleményt.

A Baltimore-ból Los Angelesbe induló járaton egy nő azt állította, hogy „halálosan allergiás” a kutyákra, miután két háziállatot felhoztak a fedélzetre. Azt követelte, hogy a két kutyát szállítsák le a repülőről. A légitársaság ugyanakkor azt állítja, hogy az utas nem rendelkezett megfelelő orvosi dokumentumokkal, hogy bizonyítsa állítását.

A személyzet közölte a panaszt tévő nővel, hogy nem tudnak fizető utasokat vagy a kutyájukat leszállítani. Bár a nő ennek ellenére a járaton akart maradni, a személyzet attól tartott, hogy esetleg mégis allergiás rohamot kap a repülés alatt.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Aero Icarus

A szabályzatunk értelmében megtagadhatjuk a beszállást az (orvosi igazolással nem rendelkező) utastól, ha életveszélyes allergiás reakcióról számol be, és nem tud biztonságosan együtt utazni egy állattal”idézte a Southwest szóvivőjét a USA Today.

A nő ezután egy injekciót kért, amely enyhíthetné tüneteit. A pilóta erre azt válaszolta neki, hogy az injekciót akkor tudják beadni, ha elhagyja a repülőt. A személyzet többször megkísérelte elmagyarázni neki a helyzetet, de az utas megtagadta a leszállást.

A szituáció akkor vált feszültté, amikor rendőrök szálltak fel a gépre, hogy erőszakkal levigyék a nőt. Az utas hevesen tiltakozott, arra hivatkozva, hogy az apját holnap fogják megműteni. Azt mondta, ő is egy professzor. Amikor az egyik rendőr végül levonszolta, azzal vádolta őt, hogy lehúzza a nadrágját.

A Southwest légitársaság nyilvánosan elnézést kért az utastól a történtek miatt. Mint közleményükben írják, elszomorította őket a helyzet alakulása és az, hogy az utast rendőrök szállították le a gépről.

A nőt több dologgal is vádolták, miután leszállították a repülőről, többek között rendzavaró magatartással és a rendőrség munkájának akadályozásával. Később azonban elengedték őt.