Lelőttek egy idős spanyol nőt a brazil rendőrök

2017.10.24. 18:24

Lelőttek a rendőrök egy 67 éves spanyol nőt Rio de Janeiro egyik nyomornegyedében, mert nem állt meg a rendőrségi útakadálynál. María Esperanza Ruiz Jiménez egy olasz turistával és egy idegenvezetővel autózott a brazil város Rocinha nevű favelájába, amikor a lövések eldördültek.

Ő már a harmadik turista, akit egy éven belül lelőttek Rio faveláiban. A brazil városban egyre rosszabb a közbiztonság. Rocinhába például egy hónapja küldték be a hadsereget, hogy megfékezze a rivális drogbandák közötti véres leszámolásokat. Ez azonban egyelőre nem sikerült, a rendőrség és a bűnözők közötti lövöldözések mindennaposak – írja a Guardian.

A kórház, ahol a spanyol turista életét már nem tudták megmenteniForrás: AFP//Mauro Pimentel

Hétfőn délelőtt 9.30-kor két helyen is tűzpárbaj alakult ki a favela területén, amelyben két rendőr és egy bandatag megsebesült. 10.30-kor egy Fiat Fremont áttörte a rendőrségi kordont, amire a rendőrök tüzet nyitottak. Közelebb érve derült ki, hogy a járműben turisták tartózkodtak. A sérült spanyol nőt kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.

Rocinháról itt írtunk nemrég helszíni beszámolót.

KAPCSOLÓDÓ CIKK