Kínában hamarosan elkészül az a gigantikus témapark, amelyet a virtuális valóságnak (VR) szentelnek. A létesítmény az ország dél-nyugati részén lévő Kujcsou tartomány fővárosában, Kujjangban nyitja meg a kapuit egy 10 milliárd jüan (403 milliárd forint) értékű és 1,3 négyzetkilométer alapterületű fejlesztés részeként.

A park emblematikus figurája egy 53 méter magas Transformer szobor lesz. Ennek megépítéséhez 750 tonnányi acélt használnak fel, ami két Boeing 747-es óriás repülőgép tömegének felel meg. A szobor felállítása önmagában 100 millió jüanba (4 milliárd forint) kerül.

A háttérben a hatalmas Transformer szobor (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: AFP/Imaginechina/Hu Yan

A látogatók a számukra kiosztott virtuális sisakok segítségével a jövőbe utazhatnak majd, sárkányokkal harcolhatnak, de akár földönkívüliekkel is találkozhatnak. Itt működik majd Kína első VR-hullámvasútja, és 13 különböző ufót is bemutatnak majd a pavilonokban.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Imaginechina/Hu yan - Imaginechina/Hu Yan

A Tudomány és Fantázia Keleti Völgye elnevezésű park első fázisát, az Idegenek Bázisát decemberre fejezik be – írja a Daily Mail. Az Oriental Time Media Corp által megvalósított projektben azonban a szórakoztató park mellett VR-filmeket gyártó kutató és fejlesztő központ létrehozása is szerepel.