Ez a világ öt legfantasztikusabb helye

Geiranger-fjord, Norvégia
Vágólapra másolva!
A Föld kétségtelenül gyönyörű bolygó. Tele van szebbnél szebb helyekkel, amelyeket jó lenne a saját szemünkkel látni. Legtöbben nem vágunk bele föld körüli utazásba, és csak ritkán jutunk el igazán lélegzetelállító helyekre. A reddit.com közösségi oldal közvélemény-kutatást tartott azzal kapcsolatban, melyek azok az úti célok, amelyek körül nem csak a hype nagy, de tényleg megérik az időt, pénz és fáradságot. Íme öt hely a világon, amely valóban életre szóló élményt jelent.
Vágólapra másolva!

A reddit.com utazás iránt érdeklődő felhasználói közül a legtöbben Norvégiát emelték ki, mint olyan úti célt, amelyben nem lehet csalódni – derült ki a Daily Mail tudósításából. Ahogy a Klogavis nevű fórumozó fogalmazott: „Végtelen természet, kristálytiszta, iható vizek, elképesztő mennyiségű megmászni való szikla, és csak kevés ember a láthatáron.”

A norvég fjordok minden utazót elbűvölnek Forrás: AFP/ Jens Knappe

A kanadai Banff és Canmore is aranyérmes az online felhasználók között, akik szerint a nyugati partvidék erdői, tavai, túralehetőségei verhetetlenek. Shewolfnym ezt írta:

Még mindig nem tudom felfogni, milyen gyönyörű fotókat lőttem.”

Kanada annyira szép, mintha photoshoppolva lenne Forrás: AFP/Ton Koene

Dél-Afrika legkeresettebb desztinációja, a Fokváros fölé tornyosuló Asztal- vagy Tábla-hegység a reddites felhasználók szerint is világraszóló élmény. Pogothecat erre a patetikus kijelentésre ragadtatta magát: „Olyan volt, mint az örökkévalóság megtestesülése. Egyetlen fénykép sem képes megragadni ezt a látványt.”

Az örökkévalóság megtestesülése Forrás: AFP/Chris Wallberg

A reddit kérdésére válaszolók közül rengetegen emelték ki Ausztriát, azon belül is Salzburgot. Az utazók főként a város gazdag kultúráját, tisztaságát, illetve a helyiek kedvességét emelték ki. PlaidAvenger ezt írta: "Akármerre néztem, mindenütt képeslapra illő látvány fogadott. Arra számítottam, hogy az emberek kissé hűvösek lesznek, de kellemesen csalódtam. Mindenképpen visszatérek még.”

Mindenütt képeslapra illő látvány Forrás: pixabay

Az ötödik helyen Írország végzett. Egy felhasználó szerint „az emberek nagyszerűek, a táj lenyűgöző. Annyi a történelmi helyszín, hogy csak ezek meglátogatása egy hetet venne igénybe.” Lifeisbeautiful88 szintén

a helyiek közvetlenségét és kedvességét emelte ki.

"Az emberek elképesztően barátságosak voltak, mintha folyamatosan egy vidám kocsmaparti részesei lennénk.”

Larrybane Bay cliffs, Írország egyik lenyűgöző tengerpartja Forrás: AFP/Juan-Carlos Muńoz

A fentieken túl sokan emlegették a prágai éjszakai életet, az olcsó lengyel sört, a Yellowstone Nemzeti Parkot, az Oregon partvidékét és a Vádi rumot, Jordánia 74 ezer hektáros, szurdokokkal, sziklákkal, természetes rámpákkal, barlangokkal tagolt sivatagi területét.

Edinburgh és Athén kapcsán élénk viták alakultak ki,

ez a két város rendesen megosztotta az utazókat.

A Vádi sivatag Jordániában Forrás: AFP/Mint Images