Elkerülte a halálos ítéletet a nő, aki fájdalomcsillapítót vitt Egyiptomba

2017.12.27. 05:00

Három év börtönre ítélték Egyiptomban azt a 33 éves brit nőt, akinek vényköteles fájdalomcsillapítókat találtak a bőröndjében. Laura Plummer 29 levél tramadolt – mindegyikben 10 tablettával – és néhány naproxent akart vinni egyiptomi férjének, akinek egy balesetben megsérült a háta. A nőt akár halálra is ítélhették volna, mivel

Egyiptomban tiltott kábítószernek számít a tramadol. 

A tramadol szintetikus opioid, mesterséges „morfinszerű" vegyület. Ezt a hatóanyagot tatalmazza többek között a Contramal (Grünenthal), a Tramadol AL (Aluid), a Tramadolor (Hexal), a Tramalgic (Nycomed), a Adamol (Meda Pharma) és a Ralgen (Zentiva) nevű készítmény is. (Forrás: Wikipedia)

Plummer évente négyszer látogatta meg egyiptomi férjét, akivel négy évvel ezelőtt ismerkedett meg. Legutóbb október 9-én repült Hurghadába, hogy két hetet töltsön a 33 éves Omarral. Letartóztatása után Plummer aláírt egy 38 oldalas, arab nyelvű dokumentumot abban a hiszemben, hogy ezután elengedik a repülőtérről. Ehelyett azonban letartóztatták.

Testvére elmondta, hogy a karácsonyra kiírt bírósági tárgyalást egy nappal elhalasztották, mert Laura nagyon rossz állapotban volt. Kialvatlan volt és ideges. Néhány kérdésre rosszul válaszolt, mert nem értette azokat, és nyilvánvalóan nem tudott józanul gondolkozni" – számolt be a történtekről. A börtönbüntetés mellett Plummernek 100 ezer egyiptomi font (1,5 millió forint) bírságot is fizetnie kell.

Forrás: Flickr/frankieleon

A brit nő családja azt állítja, hogy Laurának fogalma sem volt, arról, hogy törvénytelen dolgot tesz. Nem is próbálta meg elrejteni a gyógyszert, amelyet egy barátjától kapott. Azt hitte, csak viccelnek vele, amikor a repülőtéren előállították. Most 25 másik nővel tartják fogva a cellájában, és a felismerhetetlenségig megváltozott az átélt dolgok hatására – írja az Express.

KAPCSOLÓDÓ CIKK