Hiába nem kér takarítást, akkor is bemehetnek a hotelszobájába

2017.12.27. 15:03

Felülvizsgálja biztonsági szabályzatát néhány szállodájában a Walt Disney World. Egy kicsinek tűnő, de annál fontosabb változás lesz, hogy ezentúl a vendég nem teheti ki az ajtajára a Ne zavarjanak táblát, helyette A szoba foglalt felirat díszeleg majd azok kilincsén, akik nyugalmat akarnak, és nem kérnek takarítást a személyzettől.

Ne zavarjanak tábla egy hotelszoba ajtajánForrás: Shutterstock

A változást az a tragédia idézte elő, amelynek során egy vendég 58 embert ölt meg egy Las Vegas-i hotelszoba ablakából lövöldözve. A férfi hatalmas fegyverarzenált halmozott fel, mielőtt véghez vitte a tömegmészárlást.

Az érintett szállodákban az alkalmazottak naponta egyszer akkor is benéznek a szobákba, ha a vendég nem kér takarítást. Ahogy a Disney tájékoztató brosúrája írja: A hotel és személyzete fenntartja magának a jogot arra, hogy bármilyen célból belépjen az ön szobájába, beleértve, de nem kizárólag a fenntartást és javításokat, vagy a vendégek és az épület biztonságát."

A változásokat elsőként a Disney Contemporary Resortjában, a Polynesian Village Resortban és a Grand Floridian Resort & Spában vezetik be, de valószínűleg más szállodák is követik majd azokat – írja a Travel Mole.

KAPCSOLÓDÓ CIKK