Fontos változás a Ryanair poggyászkezelésében

Ryanair csomag kézipoggyász
Vágólapra másolva!
Január 15-től nem lehet felvinni nagy kézipoggyászt az utastérbe.
Vágólapra másolva!

Január 15-től a Ryanair azon utasai, akik nem elsőbbségi jeggyel utaznak, nem vihetik fel magukkal a fedélzetre a második, nagy kézipoggyászukat – áll a társaság közleményében. Ők ezentúl csak a kisebb csomagjukat vihetik magukkal az utastérbe, míg

a gurulós kisbőröndöket le kell adni a beszállókapunál, hogy az ingyen elszállítsák a repülő csomagterében.

Ez egyébként eddig is elfordulhatott, ha túl sok volt a kézpoggyász, ilyenkor az érkezési sorrend számított, most viszont kötelező lesz azoknak, akik nem váltottak maguknak Priority jegyet (beleértve a Plus, Flexi Plus & Family Plus jegytípusokat). Utóbbiak továbbra is két kézipoggyászt vihetnek fel magukkal.

Forrás: Ryanair

A Ryanair közleménye kitér arra is, hogy szeretnék ösztönözni a csomagok feladását, mivel túl sokan akarták felvinni poggyászukat az utastérbe, és ez hátráltatta gépek indulását. Ennek értelmében a feladott poggyászok felső tömeghatára 15-ről 20 kg-ra emelkedett, a standard csomagfeladási díj pedig 35 euróról 25 euróra csökkent.

Szigorítanak a fapadosok

A Ryanair már tavaly szeptemberben bejelentette, hogy november 1-jétől szigorítani fogja a kézipoggyászok felvitelét, nem sokkal előtte azonban elhalasztotta az intézkedés bevezetését a zsúfolt karácsonyi időszakra hivatkozva.

Október 29-től a másik nagy fapados társaság, a Wizz Air is megváltoztatta a kézipoggyászok felvitelének szabályozását, erről bővebben itt olvashat.