Új, egzotikus célpontra indít járatot a Ryanair

2018.02.04. 10:54

Október végétől Jordánia fővárosába, Ammánba indít járatot a Ryanair – jelentette be az ír fapados légitársaság. A járatok a téli menetrendben hetente kétszer közlekednek majd. A jordán főváros jelenleg még nincs benne a Ryanair foglalási rendszerében, így jegyárakat sem találtunk rá.

Ammán látképeForrás: Wikipedia/David Bjorgen

Az új célpont bejelentése több szempontból is meglepetésnek számít. Egyrészt Jordániába eddig nem repült a Ryanair. Most 14 járat indítását jelentette be Lina Annab turisztikai miniszter. Ammánba Budapest mellett Milánóból, Bolognából, Krakkóból, Bukarestből, Páfoszról, Prágából, Brüsszelből, Vilniusból és Varsóból lehet repülni majd, míg az ország déli részén lévő Akabába Athénból, Rómából, Kölnből és Szófiából.

Naplemente az akabai strandonForrás: AFP/hemis.fr/BIBIKOW Walter / Hemis.fr/Bibikow Walter / Hemis.Fr

Az ammáni járat bejelentése azért is furcsa, mert

turisztikai szempontból a jordán főváros nem a legjobb választás, noha a járatnyitásokkal kifejezetten az idegenforgalmát akarja fellendíteni Jordánia. A Vörös-tenger partján lévő Akaba ebből a szempontból talán jobb lett volna, ráadásul onnan valamivel közelebb van Petra is, a világörökség részét képező híres romváros.

Korábban egyébként állítólag a Wizz Air fontolgatta is, hogy járatot indít Akabába, ez azonban végül nem valósult meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK