Brit turisták süllyedtek el autójukkal a krokodilokkal teli vízben

2018.02.06. 16:28

Megrémült a három brit turista, mikor ellepte a lakókocsijukat a víz, amelyben sósvízi krokodilok állnak lesben.

A turisták az ausztráliai Queensland kempingjében parkoltak le, hétfőn este. Nem sokkal később többen is elhagyták a kempinget, mivel áradásra figyelmeztették őket. 

Szinte teljesen ellepte a víz a kocsit.Forrás: PA / Kristy Sexton

Mire a három brit felébredt kedd reggel, a víz már elérte a kocsi kerekeit, más lehetőséget nem hagyva nekik, csak azt, hogy segítséget hívjanak, és felmásszanak az autó tetejére. A videón is jól látható, hogy mekkora is volt az áradás.  

A mentőcsapat felfújható gumicsónakkal közelítette meg a briteket, és mindhármukat 45 perc alatt biztonságba helyezte - írja a Sky News.

A sósvízi krokodilok a legnagyobb és legfélelmetesebb faja a hüllőknek, és köztudott róluk, hogy gyakran vadásznak emberre. Akár hetven évig is elélnek, egész életükben nőnek, így akár elérhetik a hétméteres hosszúságot is. Guy Bulmer a queenslandi tűzoltóság egyik tisztje elmondta:

Már az este, de inkább az éjszaka folyamán észrevették, hogy víz szivárog a lakókocsiba, és a közelben krokodil jelenlétére utaló jelek is voltak. A jelek nem csak jelek voltak, elég egyértelmű, krokodilok voltak ott. Kimásztak a kocsi tetejére, amíg meg nem látták őket, még póló sem volt rajtuk. 

Bulmer szerint helyiek figyelték, nem jön-e felszínre valami az áradás alatt.

Hozzátette: Farönköknek tűntek, szóval nehéz volt beazonosítani őket, de a krokodilok elég félénkek, mi pedig nagy zajt csaptunk. Törmelék is van a vízben, és rendkívül mocskos, szóval nagy a lehetősége, hogy valaki megsérüljön, vagy akár meg is haljon.

A három brit egyébként elhagyta Ausztráliát, és persze hálásak megmentőiknek.

Hideg és nedves éjszakájuk volt. Felmelegítettük őket, és ez egy igazán boldog nap volt, mert senki sem sérült meg.- mondta Bulmer tűzoltó tiszt.