Két bajba került Wizz Air-gép is Budapesten szállt le

Wizz Air Airbus A321ceo
Vágólapra másolva!
Hétfőn két Wizz Air-járat is Budapesten tett kitérőt, miután sürgősségi helyzetet jelentett – írja az Airportal.hu repülési szaklap.
Vágólapra másolva!

Reggel a Wizz Air Szófiából Tel-Avivba tartó gépe tett néhány kört a bolgár főváros felett a felszállás után, majd sürgősségi helyzetet jelentett, mert a pilóták egymástól eltérő sebességadatokat kaptak a repülőgép műszereitől - írja a repülési portál. A pilóták Budapestnek fordultak, majd 9 óra előtt nem sokkal rendben leszálltak. Az Airbus A321-es gépet tűzoltóegységek várták Ferihegyen, de nem volt rájuk szükség.

Nem sokkal később a Wizz Air egy másik gépével is hasonló dolog történt.

A Szófiából Bergamóba tartó járat pilótái ugyancsak sürgősségi helyzetet jelentettek nem sokkal a felszállás után, mert a pilóták műszerei egymástól eltérő magassági adatokat mutattak. A gép szintén Budapestnek vette az irányt, ahol délután 2 óra előtt nem sokkal rendben leszállt.

Képünk illusztráció Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Az Airportal.hu szerint mindkét esetnél közrejátszhatott az időjárás a hibák kialakulásában (Szófiában jelenleg erős hóesés van), de elképzelhető az is, hogy a felszállás előtt a repülőgépekre permetezett jégtelenítő folyadék okozta a problémát, amely bekerült a nyomásmérő műszerekbe.

Néhány perccel a Wizz Air járata előtt a Lufthansa Frankfurt–Szófia járatát teljesítő Airbus A321-es is Budapesten szállt le – írja a szaklap, amely szerint a pilóták a nem megfelelő időjárás miatt döntöttek a budapesti kitérő mellett.

A Wizz Air lapunk megkeresésére az első esettel kapcsoltban az alábbi közleményt adta ki:

"Február 26-án a Wizz Air W6 4427 számú, Szófiából Tel-Avivba tartó járata műszaki okok miatt Budapesten szállt le. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A járat várhatóan 10:50-kor folytatja útját Tel-Aviv felé. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."

A második esettel kapcsolatban pedig ez írták:

"Február 26-án a Wizz Air W6 4351 számú, Szófiából Bergamóba tartó járata Budapesten szállt le, mivel

A repülőgép rendben leszállt és jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra."