Már gőzerővel építik a világ legmagasabb szobrát

2018.03.28. 05:00

A világ legmagasabb szobra lesz, ha az ígéretek szerint idén októberben elkészül Indiában az Egység-szobor (Statue of Unity), de megépítése máris vitákat váltott ki.

A szobor építéséről 2013-ban döntöttek, és már gőzerővel folyik a munka. A gigantikus alkotás az India nyugati részén lévő Gudzsarát államban lesz megtekinthető, és Szardar Patelt ábrázolja, aki India első miniszterelnök-helyetteseként a függetlenségi harc egyik jelképévé vált. A 182 méter magas szobor majdnem kétszer akkora lesz, mint a New York-i Szabadság-szobor, és 54 méterrel magasabb, mint a jelenlegi csúcstartó, a kínai Csaocunnál található Forrás-templom Buddha.

Az Egység-szobrot egy folyó partjára építik a Narmada-gát közelébe, és egy híd köti össze egy vidámparkkal, egy 3 csillagos hotellel és egy kerttel Szardar Patel emlékére. Egy kilátó is lesz rajta 150 méter magasan, ahonnan meg lehet csodálni az duzzasztógátat és a környéket. A projekttől a hazafias vonatkozáson túl azt is remélik, hogy turisztikai bevételt hoz az érintett régiónak.

Mások azonban nem ennyire optimisták. Sokak szerint a 81 milliárd forintba kerülő szobor kidobott pénz, és maga Szardar Patel is ellenezte volna, hogy erre költsék – írja a Telegraph.

Kattintson a képre, és nézze meg a munkálatokat, valamint a szobor látványtervét!

Kattintson a képre, és nyissa meg a galériát!Forrás: MGA&D

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK