Hamarosan indul a világ leghosszabb repülőjárata

2018.05.01. 13:18

Még az év vége előtt elindíthatja közvetlen járatát Szingapúr és New York között a Singapore Airlines, amely a világon a leghosszabb lesz.

A Singapore Airlines korábban repülte már ezt az útvonalat, mégpedig az Airbus egy másik típusával, az A340-500-assal. Azokon a gépeken csak 100 ülés volt, mindegyik business osztályú. Az üzemanyagfaló hajtóművek miatt így sem érte meg a légitársaságnak az üzemeltetés, így 2013-ban megszüntette a járatot. Jelenleg a Qatar Airways tartja a rekordot a Doha és Auckland közötti útvonalával.

A World Atlas szerint New York és Szingapúr között 15 450 km a távolságForrás: World Atlas

A változást az tette lehetővé, hogy az Airbus az A350-es, jóval takarékosabb típusából kifejlesztett egy ultra hosszú útvonalakra képes változatot. Az Airbus A350-900ULR 24 ezer literrel több kerozint tud szállítani, így egy tankolással több mint húsz órát képes a levegőben maradni, miközben közel 18 ezer kilométert tesz meg. Az új változatnak nemrég volt a szűzrepülése, így rövid tesztidőszak után már üzembe is állíthatja a Singapore Airlines, amely első légitársaságként hetet rendelt belőle.

De hogy lehet ezt kibírni?

Kérdés, hogy az utasok hogy viselik majd mintegy 19 órás utat Szingapúr és New York között. Ebben valamelyest nyilván segíthet a belső dizájn. Az A350-eseket úgy tervezték, hogy az utasok inkább egy szobában érezzék magukat, mint egy csőben – írja a CNN. A mennyezet magas, az oldalak közel függőlegesek, a LED-es világítás kifinomult, akárcsak a sötétítőrendszer és a légkeringetés, a zajszint pedig alacsony.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg a repülők belső kialakítását, majd szavazzon, hogy kibírná-e a 19 órát egyhuzamban!

Kattintson a képre, és nyissa meg a galériát!Forrás: Airbus

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK