Tárgyak repültek a levegőben, sok utas hányt a viharba került gépen.

Az American Airlines Airbus A319-100 típusú gépe a texasi San Antonióból az arizonai Phoenixbe tartott a fedélzetén 130 utassal és ötfős személyzettel. A repülő 34 ezer láb (10 3636 méter) magasan járt a texasi El Pasótól 213 kilométerre, amikor komoly légörvénybe és jégviharba került – írja az Aviation Herald. A pilótafülke mindkét első ablaka és az orrkúp megsérült.

A személyzet úgy döntött, hogy El Paso felé veszi az irányt, ahol 70 perccel később – az üzemanyag elégetése után – rendben leszállt. A toronnyal folytatott beszélgetés felvételéből kiderült, hogy a pilóták gyakorlatilag semmit nem láttak maguk előtt a sérült ablakon keresztül – tudósít az ABC News.

Az utasokat eléggé megviselte az incidens, bár senki sem sérült meg. Arról számoltak be, hogy villámokat láttak az ablakon kitekintve, és hallották, ahogy a jég veri a repülőt. A légörvény miatt olyan volt, mintha egy hullámvasútban ültek volna. Egyikük ezt írta a Twitteren: Repültek a dolgok. Az utasok hánytak. Életem legfélelmetesebb repülése."Végül egy helyettesítő gépen, háromórás késéssel érték el Phoenixet.