Elég egy elektromos cigi, hogy börtönbe kerüljünk

2018.06.20. 18:01

Ahány ország, annyi szokás, sőt annyi rendelet és törvény. Nem árt tájékozódnunk a helyi előírásokról, ha külföldre utazunk, mert előfordulhat, hogy egy számunkra teljesen ártalmatlannak tűnő dolog miatt kerülünk bajba, ne adj isten börtönbe. Csak néhány példa arra, mire figyeljünk a nyaralás során.

Thaiföld

Thaiföld nem a legideálisabb nyaralóhely a dohányosoknak, különösen azok vigyázzanak, akik e-cigarettát szívnak. Ez ugyanis szigorúan tilos a délkelet-ázsiai országban, és a tiltás a turistákat éppúgy érinti, mint a helyieket. Akit elektromos cigizésen kapnak, komoly pénzbüntetésre, sőt akár tíz évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Ezenkívül a királyi családot sem érdemes sértegetnünk Thaiföldön, mert egyetlen rossz szóért több év elzárás jár. 

Ha Thaiföldre megyünk, hagyjuk otthon az e-cigit!Forrás: Imaginechina/Chen Xiaogen

Egyiptom

Gondosan válogassuk meg, milyen gyógyszereket viszünk magunkkal az észak-afrikai országba. Néhány fájdalomcsillapító, például a Tramadol Egyiptomban illegálisnak számít, mivel alternatív heroinként drognak minősül. Tavaly történt, hogy egy brit nőt három évre elítéltek, miután Tramadolt találtak nála. 

Görögország

Egyre több nő hord a táskájában önvédelmi célból bors spray-t. Ha azonban Görögországba utazunk, hagyjuk otthon a flakont, mert nemcsak a használata, de a birtoklása is büntetendő az országban. 

Olaszország

Olaszország strandjain kizárólag fürdőnadrágban és bikiniben élvezhetjük a napsütést és a vizet, a meztelenkedés szigorúan tilos. Még a kisgyerekeket sem hagyhatjuk egy szál semmiben rohangálni. A bikinifelső hiányát azonban a legtöbb strandon tolerálják. 

Gondoljuk meg, hol vetkőzünk pucérra!Forrás: Thinkstock

Spanyolország

A meztelenség itt is kizárólag a kijelölt nudista strandokon lehetséges, de még azt sem nézik jó szemmel, ha a strandközeli boltokban és büfékben fürdőruhában flangálunk. Evéshez és vásárláshoz tessék rendesen felöltözni! 

Brazília

Brazíliában már az is elég egy bírósági eljáráshoz, ha nyilvánosan átöltözünk a strandon, és itt a monokini is szigorúan tilos. Növényeket, még magokat vagy palántákat se próbáljunk meg kivinni az országból, mert ez szintén büntetendő cselekménynek számít.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK