Megfizethető luxusrepülést kínál egy új légitársaság

2018.06.29. 05:00

Egy 21 éves amerikai vállalkozó egyedülálló projektre készül: a magánrepülők luxusát kínálja jóval alacsonyabb áron.

2019 elején indulnak az AURA légitársaság első járatai az Egyesült Államokban. A légitársaság Miami, New York, Chicago, Atlanta, Denver és Los Angeles városait kapcsolja majd össze luxusgépeivel a kategóriában szokásosnál jóval alacsonyabb áron. A legolcsóbb jegy egy irányba 280 dollár, azaz körülbelül 80 ezer forint lesz egy irányba, ám ezért a pénzért alaposan elkényeztetik az utast.

Wifitől a szusiig minden

Az ügyfeleknek eleve nem a zsúfolt, nagy repülőterekre kell érkezniük, hanem exkluzív magánrepterekre, mindössze 20 perccel a felszállás előtt. A repülőgépek olyan Bombardier CRJ-700-as típusok lesznek, amelyek a lehetséges 75 fő helyett mindössze 29-et szállítanak: 21-et a First osztályon, 8-at pedig a Wave osztályon. A különleges belső kialakítás és világítás mellett számos dolog szolgálja az utasok kényelmét, a kényelmes, fotelszerű ülésektől kezdődően, az ingyen wifin, a high-tech szórakoztató eszközökön és az öntisztító vécén át a kimagasló fedélzeti ellátásig (például mindig friss szusit is lehet választani étkezésnek).

Kattintson a képre, és nézze meg belülről is a különleges repülőt!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Fly Aura

A légitársaságot egy 21 éves vállalkozó alapította, aki korábban a technológiai szektorban ért el sikereket. Zander Futernick a Daily Mailnek elmondta, hogy egész életében turistaosztályon repült, így az új légitársaságot olyan terméknek szánta, amelyet ő maga is megengedhet magának. Az AURA egy őszinte próbálkozás arra, hogy demokratizáljuk a magánrepülés luxusát" – nyilatkozta az üzletember a lapnak.

Azok, akik gyakran utaznak, havi 250 dollárért (71 ezer forint) vásárolhatnak maguknak tagságot. Ezzel legalább fél áron repülhetnek majd azokhoz képest, akik nem vásároltak tagságit, csak alkalmi utasok.