Ezek a legnépszerűbb úti célok belföldön

2018.07.10. 10:17

13 százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben a Szallas.hu elemzése alapján. Az egy-két éjszakás kikapcsolódások voltak a legnépszerűbbek, a foglalások 77 százalékát tették ki.

Két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége esett a második negyedévre, ami élénkítően hatott a belföldi turizmusra: a 13 százalékot is meghaladta a bővülés a második negyedévben tavalyhoz képest. A második negyedév legtelítettebb napja április 28-a, szombat volt, ami a május elsejei négynapos hosszú hétvégére esett.

Továbbra is az egyéjszakás kikapcsolódások bizonyultak a legnépszerűbbnek, a foglalások 43 százalékát tették ki. Az üdülések harmada kétéjszakás, minden tizedik pedig hároméjszakás volt. Még mindig az apartman (24%), a vendégház (20%) és a panzió (18,7%) a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

A Szallas.hu adatai alapján a 4-5 csillagos hotel kategóriában 82 ezer forintot fizettek a vendégek egy-egy szálláshelyért. Ennél jóval olcsóbban megúszta, aki apartmanban, vendégházban vagy panzióban hajtotta álomra a fejét, ők 31 ezer forint alatti összeget fizettek. Az átlagos foglalási érték az összesített adatok szerint 36 400 forint volt a vizsgált időszakban– mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Nagyjából minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeztek, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg, melyek voltak a legvonzóbb úti célok belföldön!

Kattintson a képre, és nézze meg a toplistát!Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A legnépszerűbb belföldi úti cél a második negyedévben Budapest volt. Megyéink közül Pest, Somogy és Veszprém voltak a legvonzóbbak, a foglalások mintegy harmada valamelyikbe szólt. A külföldre indulók körében pedig Zakopane, Krakkó és Boroszló voltak a kedvencek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK