Labirintust vágtak a kukoricásba

Útvesztő labirintus kukorica
Vágólapra másolva!
Egy öthektáros kukoricatáblában 4,5 kilométeres labirintust készítettek a Csongrád megyei Kiszombor határában. A szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között 2,5 kilométert kell megtenni akkor, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.
Vágólapra másolva!

A sokak által kedvelt labirintusjáték életnagyságú változatát egy hét alatt négy-öt ember készítette el, kapa és mérőszalag segítségével vágták be a másfél méter széles utcákat a kukorica közé - mondta Endrész Erzsébet, a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke az MTI-nek. Az ösvények alkotta rajz - melyet előbb milliméterpapíron terveztek meg kicsiben - központi figurája egy kukoricacső és a tízes szám, hiszen

ez a tizedik, jubileumi nyár, amikor útvesztő készült a Makóhoz közeli község határában.

A szemlélődök négy teknős alakját is felfedezhetik a magasból, amelyeknél érdekes feladatokat kell megoldaniuk a résztvevőknek.

A figurákat zsákutcák, hurkok és útkereszteződések veszik körül, jelentősen megnehezítve ezzel a kijutást a labirintusból. A növények magassága - a felhasznált vetőmagnak köszönhetően - eléri, sőt néhol meghaladja 2,5 métert, így

a látogató csak a kék eget és a kukoricasor által alkotott zöld falat látja.

A kukorica betakarításáig, a tervek szerint augusztus 11-ig látogatható útvesztő péntekenként és szombatonként éjszaka is bejárható, ekkor tanácsos zseblámpa használata.

Az útvesztőnél érdekes programok is várják a vendégeket. Szerveznek parasztolimpiát, kézműves foglalkozásokat, csillagászati és solymászbemutatót, az útvesztő leküzdése után pedig a gyerekek hagyományos népi játékokkal is múlathatják az időt. Bővebb információt itt talál.