Hotelpatkányokra figyelmeztetik a Párizsba utazó turistákat

Tripadvisor top nevezetességek 2018
14. Eiffel-torony, Párizs, Franciaország
Vágólapra másolva!
Párizsban korábban is komoly problémát okoztak a zsebtolvajok és csalók, az idei turistaszezonban azonban súlyosabbnak tűnik a helyzet.
Vágólapra másolva!

A francia fővárosba látogatókat olyan bűnözők károsítják meg, akiket a rendőrség csak hotelpatkányoknak hívnak. Ezek vagy az utcán vagy szállodák lobbijában szemelik ki áldozataikat, és tulajdonítják el értékeiket – írja a Telegraph.

Érdemes résen lenni

Tony Mariet, a párizsi rendőrség csalásellenes egységének vezetője a Le Parisien lapnak elmondta, hogy a bűnözők egyik része elvegyül a turistákkal, majd távoznak a csomagjaikkal. Egy másik részük azt a taktikát választja, hogy álnéven bejelentkeznek a szállodákba, és végigjárják a szobákat, feltörve a széfeket.

Forrás: AFP/ONLY FRANCE/FRANCOIS ROUX/ ONLYFRANCE.FR/Francois Roux

A jelentések szerint még a legelőkelőbb hotelek is kockázatnak vannak kitéve, sőt, azokat még agresszívabban támadják. Tony Mariet szerint nemzetközi bűnözőcsoportok követik el a lopásokat, és az utazóknak mindig ébernek kell lenniük.

Nemcsak a szállodákban, de a népszerű látványosságoknál is érdemes figyelni, mint a Champs Elysées és a környező boltok.

Tavaly novemberben például 40 kínai turistát támadtak meg könnygázzal,

és raboltak ki egy parkolóban a Kyriad Hotelnél a főváros Val-de-Marne negyedében. A rendőrség plusz 5 ezer rendőrt állított be szeptember végéig a probléma kezelésére a forgalmas turistahelyeken, mint a Montmartre, a Louvre és az Eiffel-torony.