Kényelmes ágy, tisztaság és wifi kell a magyar utazóknak

Holiday Inn Brings Oversized Hotel Room To Atlantic Station For Chocolate Milk Happy Hour With Complementary Fairlife Chocolate Milk And Otis Spunkmeyer Cookies GettyImageRank3 atlanta
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
A tisztaság mellett kényelmes, nagy ágyra és wifire vágynak a magyar utazók a GKI és a Bónusz Brigád kutatása szerint.
Vágólapra másolva!

A 1025 utazót megkérdező reprezentatív, online felmérésből kiderült, az utazók 39 százalékának a legfontosabb maga az úti cél, míg 34 százalékuknak az utazás ára. A magyar nyaralók 45 százaléka európai célpontokat választ, belföldre 38 százalékuk megy.

Az eredmények alapján a válaszadók 91 százalékánál a megfelelő ár-érték arány dönt az úti cél kiválasztásakor, 71 százalékuk a szálloda elhelyezkedését tekinti elsődleges szempontnak.
Mind a kisgyerekesek, mind a gyerektelenek a tengerpartot választják legszívesebben, 67 százalék válaszolt így. Nyaraláskor a megkérdezettek 83 százaléka várost néz, 65 százaléka kirándul, 57 százalékuk pihenéssel tölti az időt. A városnézés a középiskolás gyerekkel utazók esetében kiemelkedően magas: 94 százalékuk választja ezt a kikapcsolódási formát.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/2018 Getty Images/Marcus Ingram

A szálláshelyek közül a szállodák vezetik a sort, 63 százalékban itt foglalnak szállást, második legnépszerűbb az apartman, 59 százalékkal.

A tisztaság a legfontosabb

A válaszadók 90 százaléka szerint a tisztaság a legfontosabb egy szállásnál, 64 százalékuk elvárja a wifit, 68 százalék a kényelmes, nagy ágyat. A 18-24 évesek körében a wifi jelentősége már 85 százalék, az idősebb korosztályban ennek jelentősége fokozatosan csökken, de még a 60 év felettieknél is 57 százalék igényli, hogy legyen vezeték nélküli internet a szobában.