Öt új légi járat is közlekedik Budapestről a 2018/2019-es téli menetrendben, a Wizz Air, az EasyJet és a lengyel LOT is új célállomásokat tesznek elérhetővé a magyar fővárosból.

A Budapest Airport közleménye szerint a Wizz Air hetente kétszer Doncaster Sheffieldbe, szintén heti kétszer Eilat-Ovdába, az EasyJet London-Southendre és Manchesterbe repül majd heti két alkalommal, a LOT pedig februártól heti 12 járatot üzemeltet majd London-City repülőterére. Ezek közül Doncaster Sheffield és London-City repülőtere teljesen új célállomás, a többi repülőtérre más légitársaságok is repülnek Budapestről.

A 2018-as téli menetrendben induló új, Budapestet az Egyesült Királysággal összekötő járatokkal együtt immár 8 légitársaság 10 útvonala közül választhatnak a magyar fővárosból a szigetországba indulók.

London még könnyebben elérhető lesz BudapestrőlForrás: Shutterstock/Pajor Pawel

Az Airportal.hu repülési szaklap ugyanakkor korábban arról írt, hogy a Wizz Air törölte Budapestről Nizzába, Bordeaux-ba és Bergenbe közlekedő járatait a 2018. október 28-tól induló, 2018/19-es téli menetrendjéből. A légitársaság azt közölte a lappal, hogy a három útvonalon a 2019-es nyári menetrendben repülnek majd csak újra a gépeik.