Óriási felháborodást keltett az a világhálóra felkerült videó, amelyen kínai turisták megrongálják a szivárványszínükről híres Tanhszia-hegyek képződményeit.

A kínai Csangje Tanhszia Geológiai Park méltán híres világszerte. Itt láthatók ugyanis azok a színes hegyek, amelyek a homokkő és ásványok egymásra préselődéséből jöttek létre. A legalsó rétegek több tízmillió évvel ezelőtt alakultak ki, az erózióból származó homokrétegek pedig 200-400 ezer éve.

Az alábbi képre kattintva galériát láthat a különleges képződményről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Imaginechina/Zi xin

A szivárványhegyek rengeteg turistát vonzanak a Kína északnyugati részén található parkba, ám nem mindenki tartja be a szigorú látogatási szabályokat. A napokban például egy videó került fel a Toujin nevű közösségi oldalra ezzel a felirattal: A jó dolgokat kétszer kell megosztani: a hátsó ajtón mentünk be, és nem kellett fizetni a jegyért. Ez a terület még jobban néz ki.

A felvételen, amelyet azóta már töröltek a megosztó oldalról, de másolatok fennmaradtak róla, két fú és egy lány látható, a csoport negyedik tagja pedig a videót készítette. Egyikük azt mondja, „egy 6000 éves képződményt romboltam le”, utána pedig az látszik, hogy valamelyikük mezítláb belefúr a homokba.

A videó nagy felháborodást váltott ki, a rendőrség nyomozást indított. A négy turista közül kettő, egy 20 és egy 17 éves fiú, feladta magát a rendőrségen. A másik kettő kilétét még vizsgálják. A nyomozás során kiderült, hogy a közönség számára még meg nem nyitott területet elválasztó kerítést megrongálták.

A park üzemeltetője megjavította a kerítést, és szigorúbb járőrözést rendelt el a külső területeken – írja a South China Morning Post. Ezenfelül hangosbemondókon és kijelzőkön figyelmeztetik a látogatókat a szabályok betartására.