Rejtett kamerával kukkolták a magánszállás vendégeit

2018.09.12. 15:55

Rejtett kamerát fedezett fel szállásán egy skót férfi, aki barátnőjével Torontóban bérelt lakást az Airbnb-n keresztül.

A Kanadában nyaraló 34 éves Dougie Hamilton egy fárasztó nap után ért párjával a magánszállásra, és 20 perc után vette észre az órát. Körülbelül 10 percig nézegette, mert valami furcsa volt rajta. Egy telefontöltőhöz hasonló zsinórra volt kötve, ami valamiért nem volt rendben.

A férfi beszámolója szerint épp nem sokkal korábban látott a Facebookon egy videót arról, hogyan lehet elrejteni egy kamerát, és az egyik megoldás épp egy óra volt. „Amikor megláttam az órát, azt gondoltam: az az őrült fazon akarok lenni, aki most kamerákat keres egy digitális órában?” – mesélte.

Aztán mégsem hagyta nyugodni a gondolat, kihúzta a vezetéket, és látta, hogy elemtartó van benne. Amikor felnyitotta, láthatóvá vált a beépített kamera is.

A skót turista azonnal feljelentést tett a rendőrségen, amely nyomozást indított az ügyben. Értesítette az Airbnb-t is, amely visszatérítette neki a szállásdíjat, és másik lehetőséget kínált fel neki. A magánélet védelmét nagyon komolyan vesszük, és az ilyen viselkedéssel szemben zéró toleranciát alkalmazunk” – mondta az Airbnb szóvivője a Sunnak. Az apartmant eltávolították a közvetítő cég weboldaláról addig is, amíg a vizsgálat tart.

KAPCSOLÓDÓ CIKK