Vizeletüket töltik vissza a minibár megdézsmált üvegeibe a turisták

Benidorm szállodasora
Vágólapra másolva!
A Costa Blancán a legtöbb hotel már meg is szüntette a szolgáltatást. A fő elkövetők a britek.
Vágólapra másolva!

A spanyolországi Costa Blancán a hotelek többsége már nem kínál minibárt a szobákban, mert negatív tapasztalatuk van a szolgáltatással kapcsolatban. Egy nemrég készített felmérés szerint háromból egy turista beismerte, hogy ivott már a minibárból, és más folyadékot töltött vissza az üvegbe, hogy elkerülje a túlárazott italok kifizetését.

Forrás: Shutterstock/ John And Penny

A Costa Blanca és Benidorm szállodáit tömörítő Hosbec szövetség szóvivője szerint a brit turisták a legnagyobb dézsmálók. „Olyan emberek is voltak, akik a vizeletüket töltötték vissza az üvegekbe, és hála istennek, hogy a személyzet eddig mindig észrevette ezt” – idézi őt a Daily Mail.

Nem kifizetődő

Korábban a három csillagosnál magasabb minősítéssel rendelkező hotelek kötelesek voltak minibárt tenni a szobákba a helyi törvények szerint, 2015-ben azonban eltörölték ezt a kötelezettséget.

A szállodák 90 százaléka azóta már nem nyújtja ezt a szolgáltatást,

mert nem tartja költséghatékonynak. Sokan csak ingyen vízzel vagy gyümölcslével kedveskednek a vendégeiknek, máshol fizetős italautomatákat szereltek fel a recepción vagy a folyosókon.

Benidorm szállodasora Forrás: Shutterstock/ Alina Sun

A minibáros üvegek újratöltése csak az egyik vétek, ami gyakran előfordul. A szállodáknak ezen felül gondot okoz a törölközők ellopása, a svédasztalos étkezéseknél az étel elvitele, valamint a be nem jelentett személyek beengedése a szobába.