A mélybe zuhanhat egyszer ez a különleges templom

2018.09.25. 05:00

Nemcsak a látványa különleges, de a története is annak a templomnak, amely egy közel 40 méter magas szikla szélén áll az Atlanti-óceán partján Észak-Írországban.

A Mussenden-templomot 1783-ban építtette Castelrock mellett, Észak-Írország északnyugati partszakaszán Frederick Hervey. A legenda szerint Bristol negyedik grófja, aki komoly műgyűjtő volt, egy itáliai úton járt, és annyira megtetszett neki egy legalább 2000 éves templom Rómában, hogy meg akarta venni, és hazavinni, hogy ott újra felállítsa.

A pápa azonban nem engedélyezte a dolgot, így Hervey arra utasította építészeit, hogy építsék fel a tomplom másolatát egy szikla szélén. Az épületet unokahúga, Frideswide Mussenden szépsége előtt tisztelegve róla nevezte el, aki egyébként még annak befejezése előtt meghalt. Hervey később a templomot saját könyvtárává alakította – írja az Amusing Planet.

Az épületnek ma már csak a külső falai maradtak meg, de látványos elhelyezkedése miatt így is rengeteg turistát vonz. Különösen, hogy fennáll a veszélye annak, hogy az erózió miatt egyszer csak eltűnik. Ötven éve még annyi földterület volt a templom előtt, hogy piknikezni lehet ott, ma már alig választja el valami a szikla szélétől.

Kattintson az alábbi képre, és nyissa meg a galériát Mussenden-templomról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/ Ballygally View Images

KAPCSOLÓDÓ CIKK