Újabb festői szépségű szigeteken korlátozzák a turizmust

2018.10.10. 19:11

A thaiföldi kormány újabb korlátozást vezetett be azért, hogy megóvja természeti kincseit a tömegturizmustól.

Keddtől tilos a thai partokhoz közeli Szimilan-szigeteken tölteni az éjszakát, kivéve azokat, akiket az engedéllyel rendelkező mélytengeribúvár-társaságok szervezésében teszik ezt. Korlátozzák a látogatók napi számát is, mégpedig 3325-ben, valamint tilos lesz a 100 főnél nagyobb kapacitású hajók kikötése.

Az Andamán-tengeren található 11 szigetet jelenleg több mint 5000 turista látogatja naponta – írja a Telegraph. A legtöbben a mintegy 80 kilométerre lévő üdülőhelyről, Phuketről hajóznak át, hogy strandoljanak és megnézzék az ottani korallzátonyok színes élővilágát. Az utóbbi időben azonban egyre több jele volt annak, hogy a környezet megsínyli a turistaáradatot.

Kattintson az alábbi fotóra, és nézzen képeket a festői szépségű Szimilan-szigetekről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/robertharding/Michael DeFreitas

A döntés nem sokkal azután született, hogy meghatározatlan ideig meghosszabbították a látogatási tilalmat a meseszép Maya-öbölbe, amely A part című, Leonardo DiCaprio főszereplésével készült hollywoodi kalandfilmből vált világhírűvé. A Phi Phi-sziget déli részén fekvő, sokáig felfedezetlen strandot június elején zárták le, hogy a turistaáradat által tönkretett élővilága regenerálódhasson. Erről itt olvashat bővebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK