Felavatták a világ leghosszabb tengeri hídját, nézzen képeket!

2018.10.23. 11:21

Felavatta kedden a Hongkongot, Makaót és Csuhajt összekötő tengeri hidat Hszi Csin-ping kínai elnök.

A világ leghosszabb – 55 kilométeres – tengeri hídját egy, a Gyöngy-folyó deltatorkolatában áthaladó, hosszú, kígyózó autópályahíd és két mesterséges sziget között egy 6,7 kilométeres víz alatti alagút alkotja. A három metropolisz közötti utazási idő így egy órára csökken. Eddig a hongkongi repülőtér és Csuhaj között négy órába telt az út. A hidat szerdán nyitják meg a forgalom előtt.

A híd útvonalaForrás: Wikipedia/Kellykaneshiro

„Hivatalosan megnyitom a Hongkong-Csuhaj-Makaó hidat” – jelentette ki a kínai elnök a Csuhajban tartott rövid ünnepségen. Carrie Lam, Hongkong Kína-barát kormányzója megköszönte, hogy a kínai államfő személyesen jelent meg az ünnepségen, és dicsérte a híd „nagyszerűségét”.

Hszi Csin-ping kínai elnök beszédet mond az avatási ünnepségen (Kattintson a képre a galériáért!)Forrás: AFP/Fred Dufour

A kilenc év alatt elkészült projekt összekapcsolja az ázsiai gazdasági és pénzügyi metropoliszokat a dél-kínai Kuangtung tartomány fejlődő területével, ezzel egy nagy gazdasági régiót hoz létre a Gyöngy-folyó deltájában. A hidat úgy tervezték, hogy kibírjon akár óránként 200 kilométeres széllökéseket, a Richter-skálán 8-as erősségű földrengést és egy akár 300 ezer tonnás hajóval való ütközést is.

Kattintson az alábbi képre, nézzen fotókat az új hídról!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Anthony Wallace

KAPCSOLÓDÓ CIKK