Közel másfél millió forintnak megfelelő összeget tulajdonított el a vád szerint egy légiutas-kísérő az Emirates légitársaság business osztályán.

A lopás még júniusban történt az Emirates egyik Dubaiba tartó járatán – derült ki azokból a bírósági dokumentumokból, amelyeket a Gulf News szerzett meg. Három fivér repült haza Thaiföldről a business osztályon, ám apjuk rosszul lett, ezért mindhárman elhagyták helyüket, hogy megnézzék, mi van vele. Ezalatt a táskáikat ellenőrizetlenül hagyták.

Képünk illusztrációForrás: Flickr/Mighty Travels

Amikor visszatértek, észrevették, hogy összesen 18 500 dirham, azaz közel másfél millió forint értékű pénz tűnt el a tárcáikból különböző valutákban. Az utasok értesítették a légiutas-kísérők vezetőjét, majd később a rendőrséget is. A pénz nem került elő, de a rendőrök rögzítették a tárcákon lévő ujjlenyomatokat.

A rendőrségi vizsgálat során az egyik 37 éves egyiptomi utaskísérő ujjlenyomatát találták meg az egyik tárcán. A férfi a bíróságon tagadta a lopást, ám az egyik rendőr azt állította, hogy a vádlott már beismerte tettét, amikor az ujjlenyomatai megegyeztek a tárcán lévővel. A bírósági tárgyalást később folytatják.