Nézze meg, hova utaznak a magyarok mindenszentekkor

Megújult Eger belvárosa
Eger, 2015. szeptember 27. Stróbl Alajos Dobó István-szoborcsoportja az egri Dobó téren 2015. szeptember 26-án. A település történelmi belvárosa több mint 5 milliárd forintos rehabilitációs program keretében újult meg. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Egy átlagos novemberi hétvégéhez képest 4,5-szörös lesz a belföldi vendégforgalom a hosszú hétvégén a Szállás.hu előrejelzésre alapján. Úgy tűnik, hogy az ünnepet egyre inkább meghonosítják a szállásadók, akik tökfaragással, félelmetes jelmezversennyel, szellemtúrával készülnek. A foglalások zömét Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megye zsebelték be, és nemcsak többen, de többet is költünk majd.
Vágólapra másolva!

Útra kelünk mindenszentekkor is: átlagosan 2,1 éjre foglaltak szálláshelyet a vendégek a Szállás.hu adatai szerint. Az idén sorban a 8. hosszú hétvégén, amely november 1-től 4-ig tart, az átlagos foglalási érték 57 000 forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg az ilyentájt jellemzőt. A SZÉP-kártyás fizetést megjelölők aránya közel 15 százalék, ők valamivel többet, közel 73 000 forintot fizetnek ki átlagosan szállásra.

és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – mondta Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere. Ráadásul az őszi szünet is egybeesik a hosszú hétvégével, ami a családosoknak is kedvez: átlagosan 3,2 fő elszállásolásával kalkulálhatnak a szállásadók foglalásonként.

Eger továbbra is a legnépszerűbb célpont Forrás: MTI/Komka Péter

A belföldi úti célok népszerűbbnek bizonyultak a Szállás.hu foglalási adatai szerint. Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a dömpingre. A főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, és nagy lesz a forgalom Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz felé is.

Megyéink közül Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala az abszolút nyertesek,

a foglalások harmada valamelyikükbe szól. „Ebben az időszakban már a hotelek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek, a foglalások 40 százaléka négy- vagy háromcsillagos szállodába szól” – árulta el Keresztes Nóra.

Töklámpások, tökös fogások és jelmezek

A szállásopciók és wellness mellé elvarázsolt programokkal és tökös fogásokkal készülnek a szállásadók. „A jelmezverseny, tökfaragás és tökből készült finomságok szinte általános elemei a halloweeni ajánlatoknak – ismertette a részleteket a Szállás.hu marketingszakembere. – De akadnak kirívó példák is, mint a töklámpásos szellemtúra, varázspálca- és bájitalkészítés vagy tökszépségverseny.” A kézműves programok, a bűvészműsorok és a zenés fellépők pedig a felnőtt korosztályt is elszórakoztatják.

Top 10 belföldi úti cél
(a november 1-jei hosszú hétvégén)

1. Eger
2. Hajdúszoboszló
3. Gyula
4. Budapest
5. Miskolctapolca
6. Siófok
7. Szeged
8. Zalakaros
9. Pécs
10. Hévíz