Káosz van a brüsszeli repülőtéren

brüsszel, Zaventem, repülőtér, sztrájk
Delayed and cancelled flights at the announcement board due to a spontaneous strike of personnel of aviation services firm Aviapartner at Brussels Airport in Zaventem, Friday 26 October 2018. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK
Vágólapra másolva!
Mintegy 150 járatot kellett vasárnap is törölni a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, mivel továbbra is súlyos zavarok vannak a csomagkezelők folytatódó sztrájkja miatt.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi 550 járatból mintegy 150-et töröltek, ami a körülbelül 74 ezer utas több mint negyedét érinti.

A munkabeszüntetés azt a nagyjából harminc légitársaságot érinti, amelyeknek a poggyászkezelését az Aviapartner földi kiszolgálócég végzi. Közöttük van a British Airways, az Easyjet, az Etihad, a KLM, a Ryanair és a Turkish Airlines is.

Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

A rossz munkakörülmények és a konzultáció hiánya miatt meghirdetett sztrájk csütörtök este kezdődött.
Az utasoktól azt kérték, hogy indulás előtt ellenőrizzék a repülőtér honlapján, indítják-e a járatukat, érkezzenek a szokásosnál korábban, és ha lehetséges, csak kézipoggyásszal utazzanak.

Az Aviapartner vezetői vasárnap ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a cég munkatársainak érdekeit képviselő szakszervezetekkel.

Szombaton 110, pénteken pedig 130 járatot kellett törölni

a csomagkezelést végzők spontán munkabeszüntetése miatt.

A Zaventem a legnagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér Belgiumban, tavaly 25 millió utast fogadott, szemben a második legnagyobb, bár ugyancsak főként Brüsszelt kiszolgáló Charleroi 7 millió utasával.