Egzotikus fővárosba indít járatot a Ryanair

2018.10.31. 17:50

Szerdán elindította az első járatát a Ryanair Budapestről Ammánba. A jordán fővárosba heti két alkalommal lehet eljutni az ír diszkont légitársaság jóvoltából.

Szerdán 14.35-kor landolt először a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Ryanair új, Budapest és Ammán között közlekedő repülőgépe. A téli menetrendben üzemelő új járat heti kétszer, szerdán és vasárnap a kora reggeli órákban, 7:05-kor indít járatokat, amelyek 3 óra 25 perc repülési időt követően érkeznek a jordán fővárosba. A társaság honlapján már 8130 forintért találtunk jegyet oda-vissza januárra.

Ammán látképeForrás: Wikipedia/David Bjorgen

Évekkel ezelőtt a Royal Jordanian légitársaságnak volt közvetlen budapesti járata, de ez később megszűnt. A Ryanair most azért lát fantáziát a járat elindításában, mert Ammán még télen is kellemes, mediterrán klímával várja a látogatókat, illetve azért, mert Jordánia a nyugalom és a biztonság szigetének számít a forrongó Közel-Keleten – áll a Budapest Airport közleményében.

Érdemes kipróbálni

A Jordánia észak-nyugati részén fekvő, hét dombra épült Ammán a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa, épp ezért gazdag kulturális hagyományokra tekint vissza. Számos történelmi látnivalót fedezhetnek fel az ide látogatók: itt található Jordánia legnagyobb múzeuma, amely a történelem előtti időktől kezdve mutatja be az ország fejlődését. Az egyik leghíresebb nevezetesség a városban az I. Abdullah király mecset, amely a város egyetlen olyan temploma, ahol a nem muzulmán vallású látogatókat is szívesen fogadják.

Az I. Abdullah király mecset AmmánbanForrás: AFP/Manuel Cohen/© Manuel Cohen/Manuel Cohen

Ammán azért is vonzó úti cél, mert mindössze 40 kilométerre található onnan a Holt-tenger, és a várostól 200 kilométerre délre fekvő romváros, Petra is népszerű az utazók körében. A vállalkozó kedvűek a Vörös-tengerhez is ellátogathatnak, igaz, oda még hosszabb az út autóval.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK