Karbantartás miatt átmenetileg leáll a Ryanair légitársaság weboldala és mobilapplikációja.

Magyar idő szerint szerdán este 6 órától csütörtök reggel 6 óráig nem lesz elérhető sem a Ryanair weboldala, sem a mobilapplikációja – közölte az ír légitársaság. A 12 órás leállás alatt frissítik a rendszert, ez idő alatt tehát nem lehet elvégezni az online utasfelvételt sem.

Forrás: Flickr/Nicky Boogaard

A Rynairnél az indulás előtt 48 óra áll rendelkezésre arra, hogy az elsőbbségi szolgáltatást nem vásárló utas ingyenesen becsekkoljon a társaság weboldalán vagy a mobilapplikációján keresztül. Akinek tehát pont a leállás idejére esik ez az időintervallum, annak érdemes még előtte elvégezni az utasfelvételt, különben plusz költségek érhetik. A légitársaság ugyanis megerősítette, hogy az üzemszünet ellenére nem engedi el a repülőtéri utasfelvétel 55 eurós/fontos díját.

A Ryanair e-mailben is értesítette azokat az utasait, akiknek szerdára vagy csütörtökre van foglalásuk, hogy előbb csekkoljanak be járataikra. A társaság elnézést kért az okozott kellemetlenségért. A Ryanair weboldalát naponta másfél millió ember látogatja, és 22 700 beszállókártyát adnak ki – írja a Telegraph.