Villanyoszlopnak ütközött egy repülő a kifutón

indonéz repülőgép-baleset
A Lion Air indonéz légitársaság utasszállító gépe a bengkuli repülőtér egyik kifutóján, miután villanyoszlopnak ütközött.
Vágólapra másolva!
Felszállás közben az egyik indonéz utasszállító a szárnyával kidöntött egy kifutó melletti villanyoszlopot - számolt be az amerikai AP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Lion Air indonéz légitársaság Jakartába induló utasszállító gépe szerda este nem sokkal 10 óra után kapott felszállási engedélyt a bengkului repülőtéren.

A Lion Air indonéz légitársaság utasszállító gépe a bengkuli repülőtér egyik kifutóján, miután villanyoszlopnak ütközött Forrás: MTI/AP/UGC

A repülő 143 utassal a fedélzetén azonban pár száz méter után a kifutón vészfékezni kényszerült, ugyanis a gép baloldali szárnya kidöntött egy villanyoszlopot.

A helyi sajtó szerint a gépen ülők közül senki nem sérült meg.

Sőt egyes utasok arról számoltak be, hogy észre sem vették az ütközést, csak a hirtelen fékezés okozott kisebb pánikot a fedélzeten.

A Lion Air indonéz légitársaság utasszállító gépének megrongálódott, azaz "felhajlott" szárnya Forrás: MTI/AP/UGC/

A légitársaság a légiforgalom-irányítókat okolja a felszállás előtti balesetért. Az AirLive.net beszámolója szerint a pilóták a Batik Air egyik parkoló gépét akarták kikerülni, ám eközben túl közel kerültek a póznához, és nekiütköztek.