Hatalmas az érdeklődés Európa első tenger alatti étterme iránt, amely egyben a világon a legnagyobb is lesz, ha jövő tavasszal megnyitják.

A létesítményt a Norvégia déli partján található Båly falunál építik fel, és a nyitvatartási időn kívül tengerbiológiai kutatóközpontként is funkcionál majd. A norvég Snøhetta iroda tervei alapján az étterem öt méter mélyen, a tengerfenéken nyugszik majd. A betonfalakat érdesre alakítják ki, hogy a kagylók megtelepedhessenek rajta. A kagylókolónia szűri majd a tengervizet, és más tengeri állatokat is odavonz.

A háromszintes épület legfelső szintjén lesz a ruhatár, alatta egy pezsgőbár, még lejjebb pedig az asztalok, ahonnan étkezés közben gyönyörködni lehet a tenger élővilágában a 11 méter széles ablakon keresztül. A szerkezet az extrém időjárási viszonyoknak ellenáll majd. Az új étterem neve Under, azaz Alatta lesz.

A lapnak az étterem leendő főszakácsa elmondta, hogy a csapat a helyi farmerektől, halászoktól és vadászoktól szerzi majd be a lehető legfrissebb alapanyagokat. Az étterem egyszerre 80-100 vendéget lesz képes fogadni. Azt javasolják a vendégeknek, hogy három-négy órát szánjanak az étkezésre, hogy teljesen átélhessék az élményt.

Kattintson az alábbi képre, és nézze meg galériánkat az étteremről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Snøhetta

Ez lesz Európa első tenger alatti étterme, az érdeklődés pedig máris hatalmas – írja a Daily Mail. A tavaszi nyitáshoz képest nyár végéig már szinte minden hely elkelt. Ha valaki ki szeretné próbálni, itt foglalhat asztalt.