A világot olcsón is be lehet járni

Vándorboy
Vándorboy, az esemény szervezője
Vágólapra másolva!
November végén már hetedik alkalommal szervezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált, Magyarország legnagyobb független és extrém utazókat megszólító rendezvényét.
Vágólapra másolva!

Az eseményen több mint 90 előadás és kerekasztal-beszélgetés lesz utazásról két nap alatt hat teremben. Hazai és külföldi független utazók, „hátizsákosok" gyűlnek össze erre a hétvégére a világ minden részéből, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat a közönséggel. Volt, aki hosszában átstoppolta Dél-Amerikát, és akadt, aki a koreai határtól stoppolt vissza Magyarországra. De szó lesz zéró büdzsé utazásról, fotózásról, ösztöndíjakról, gyerekkel történő utazásról is.

Vándorboy, az esemény szervezője Forrás: Csonka Gábor

Lesznek országspecifikus előadások is, az adott témában tapasztalt utazóktól, antropológustól. Így kerül terítékre India, Kína, Indonézia, Mexikó, USA, Irán, Afrika több országának járatlan útjai is, de eljuthatnak velük a Húsvét-szigetekre is. Idén angol nyelvű előadásokkal is készülnek, mert vendégül látják a cseh társrendezvényt is hat előadás erejéig. Ismét lesz 3D-s barlangos vetítés, ahol a cseh barlangász szövetség elnöke kalauzol el a cseppkövek birodalmába.

Idén újdonságként terveznek 46 workshopot és kerekasztal-beszélgetést is,

amelyekben 90 tapasztalt utazó vesz részt, őket lehet faggatni az adott tematikában. Ingyen ki lehet majd próbálni a virtuális 3D-sisakot is, amellyel a világ bármely pontjára eljuthatunk pár másodperc alatt: az Everest tetejétől kezdve az Amazonas dzsungelén keresztül egészen az egyiptomi piramisokig barangolhatnak a látogatók.

A rendezvényt a terézvárosi Fáklya Klubban tartják 2018. nov. 24-25-én. További információkat itt talál.