Arra kényszerítették az utast, hogy üvegbe pisiljen a helyén

2018.11.20. 05:30

Egy mozgássérült utas a hétórás repülőút alatt nem jutott el a mosdóba, mivel nem volt kerekesszék a fedélzeten. A légiutas-kísérők előbb azt ajánlották neki, hogy tartsa vissza, majd hoztak egy üveget, hogy abba pisiljen bele az utastársak jelenlétében.

Darren Belling, ausztrál mozgássérült sportoló a parajéghoki-világbajnokságra tartott Dubajból Helsinkibe – ahol egyébként érmet is szerzett a csapatával –, amikor meglehetősen megalázó helyzetbe került. A Flydubai légitársaság gépén ugyanis nem volt kerekesszék, amivel kimehetett volna a mosdóba, a légiutas-kísérők pedig megdöbbentően érzéketlenül kezelték a helyzetet. 

A kép illusztrációForrás: AFP/Maksim Blinov

A visszaúton is akadt probléma 

Az első reakciójuk az volt, hogy bírja ki az út végéig, majd amikor Darren jelezte, hogy ez nem fog menni, hoztak egy üres üveget, és felszólították, hogy vásároljon egy takarót, ami alatt elvégezheti a dolgát. Darren hiába mondta, hogy nem az ő hibája, hogy nem tud kimenni a mosdóba, nem büntethetik azzal, hogy plusz költségeket rónak rá, de a légiutas-kísérők nem tágítottak, kötelezték a takaró megvásárlására. 

Sajnos a visszaút sem volt zökkenőmentes. A sportoló a világbajnokság után az Emirates gépén utazott haza, Ausztráliába, ám a leszállás után közölték vele, hogy a kerekesszéke nem fért be a rakodótérbe, ezért egy későbbi járattal szállítják majd Brisbane-be. Darrennek bérelnie kellett egy kerekesszéket, hogy hazajusson, a sajátja pedig két nappal később érkezett meg – sérülten.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK