Három napig vesztegeltek az Air France utasai Szibériában

Air France Szibéria
Irkutszkban szállt le a gép, ahol mínusz 12 fok volt éppen
Vágólapra másolva!
Az Air France AF116-os járata eredetileg Sanghajba indult Párizsból, ám a fedélzeten észlelt furcsa szag miatt 2700 kilométer után a pilóta kényszerleszállást hajtott végre Irkutszkban. Az utasok a sanghaji 16 fok helyett hirtelen mínusz 12 fokban találták magukat – és aztán három napon át ott vesztegeltek.
Vágólapra másolva!

A szúrós szag és az enyhe füst miatt a Boeing 777-es pilótája úgy döntött, leszállítja a gépet a szibériai városban. És ezzel megkezdődött az utasok kálváriája. Az orosz hatóságok ugyanis egy hotelben szállásolták el őket, ahonnan három napon keresztül nem tehették ki a lábukat. Az indoklás az volt, hogy nincs orosz vízumuk – adta hírül a reisereporter.de.

Irkutszkban szállt le a gép, ahol mínusz 12 fok volt éppen Forrás: twitter/serio paini

Az útlevelüket elvették, a csomagjaikhoz viszont nem jutottak hozzá. Az utasokkal ellentétben a repülőgép személyzete elhagyhatta a hotelt, és mint később az egyik utas posztolta a Twitteren: „miközben minket »fogva tartottak« a szállodában, a személyzet kijárt vacsorázni a városba egy kis étterembe”.

Az Air France egy másik Boeing 777-est küldött a meghibásodott gép helyett, ám

az új géppel is problémák adódtak a hideg miatt.

Az utasok több órán át várakoztak a repülőtéren abban a reményben, hogy végre továbbindulhatnak, ám végül visszaterelték őket a hotelbe.

Végül egy harmadik Boeing 777-es géppel 68 órás késés után jutottak el Sanghajba.