Az ötvenéves férfi gyakorlott bázisugró volt, többször leugrott a portugál tengerparti település, Nazaré szikláiról is. Ezúttal azonban végzetes dolog történt, nem nyílt ki a bázisugráshoz használt speciális ejtőernyő, és a férfi a földbe csapódott.

A tragikus baleset hétfőn történt, az ugrást videón is rögzítették. Ketten ugrottak le egyszerre a 100 méter magas szikláról, a másik férfi ejtőernyője működött, ő épségben jutott le a tengerpart homokjára. Társát azonban hiába próbálták újraéleszteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe. Még vizsgálják az eset körülményeit, egyelőre nem tudni, miért nem működött az ejtőernyő.

Egyelőre nem tudni, miért nem nyílt ki az ejtőernyőForrás: youtube/print screen
Mi is az a bázisugrás?

„A bázisugrás alacsony magasságból (az ejtőernyőzés minimális 800 méteres magasságához képest) és fix objektumokról vagy természeti képződményről végrehajtott ugrás, amely során speciális, az ejtőernyőkhöz hasonló, de nyílási és hajtogatási tulajdonságait tekintve eltérő, bázisugró ernyőket használnak az ugrók. Angol elnevezése a B.A.S.E. mozaikszóból ered, amely az ugorható alapobjektumok kezdőbetűiből áll: B=Building(épület), A=Antenna(antenna), S=Span(híd), E=Earth(föld-szikla). Ebből egyenesen következik a találóan magyarosított BÁZISugrás elnevezés." (a Magyar Bázisugró és Ejtőernyős Sportegyesület honlapjáról)