Leállt a Ryanair honlapja, sokan nem tudtak becsekkolni

2018.11.22. 11:26

Aki már utazott a Ryanair légitársasággal, tudja, hogy időben meg kell ejteni az online becsekkolást, mert ha elmulasztjuk, kemény 55 eurós (közel 18 000 Ft) bírságot gombolnak le rólunk a beszállókapunál. De mi a helyzet, ha azért nem tudunk becsekkolni a repülés előtt, mert összeomlott a légitársaság honlapja? Hétfőn és kedden pontosan ez történt a fapados cég jó néhány ügyfelével – adta hírül a Travelbook

Ennek ellenére a társaság kifizettette a bírságot az utasokkal, akik közül többen a Twitteren adták közre panaszukat. Fejenként 55 fontot (19 800 Ft) kellett fizetnünk, miközben a repülőjegy ára oda-vissza 46 fontba (16 600 Ft) került" – írta egy brit utas. A légitársaság azt állítja, hogy a honlap meghibásodása nem okozhatott gondot az utasoknak, mivel hétfő este csupán egy rövid ideig nem volt elérhető. A keddi kimaradásokról nem esett szó.

Készítsünk screenshotot a nem működő honlapról, ajánlja a szakértőForrás: AFP/Pau Barrena

A Travelbook megkeresésére Jan Bartholl, utazási jogokra szakosodott ügyvéd elmondta, hogy az érintett utasok akkor járnak el helyesen, ha a reptéren kifizetik a bírságot, hogy be tudjanak csekkolni, majd később visszakövetelik a légitársaságtól az összeget. Ha pedig a jövőben ismét előfordul ilyesmi, érdemes a nem működő weboldalról screenshotot csinálni, hogy bizonyítani tudjuk az igazunkat. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK