Párizs nemcsak az Eiffel-torony, a Champs-Élysées és a romantika városa, de a lehúzós taxisofőröké is. Most épp két thaiföldi turista esett áldozatul egy taxisnak, aki csaknem ötször annyi pénzt követelt tőlük, mint amennyi járt volna.

A thaiföldi turisták a repülőtérről akartak eljutni a hoteljükbe. Előzetesen tájékozódtak az árakról, úgyhogy igencsak sokkot kaptak, amikor a sofőr a mobiltelefonján megmutatta, mennyibe kerül a fuvar: 247 eurót, azaz közel 80 000 forintot követelt azért az útért, amely egyébként a hivatalos tarifák szerint 50 euróba (16 000 Ft) kerül  – adta hírül a Reisereporter.

A sofőr azzal érvelt, hogy Párizsban méterben mérik a tarifát, és hogy a telefonos applikációja a helyes árat mutatja. A thaiföldi pár nem nyugodott bele a dologba, és kérdőre vonták a férfit, hogy van-e egyáltalán taxiengedélye. A sofőr dühbe gurult, és kiabálva követelte, hogy fizessenek. A turisták felvették a telefonjukkal a jelenetet, és felhívták a rendőrséget, akik azt mondták, csak akkor tudnak kimenni a helyszínre, ha garantálják, hogy az az autó ott marad az elkövetkező fél órában.

2016 óta fix árakon kell szállítaniuk a párizsi taxisoknak a reptérről az utasokatForrás: AFP/Philippe Lopez

A sofőr persze ezek után nem volt hajlandó megállni, fél órán keresztül száguldozott utasaival a városban, és közben belecsapott a thaiföldi férfi arcába. Végül a turisták 200 eurót (64 500 Ft) fizettek, hogy végre kiszállhassanak az autóból. Az incidensről készült videót később feltették a YouTube-ra, hogy figyelmeztessék a veszélyes sofőrre a potenciális utasokat.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a taxis 15 000 eurós (Ft) büntetésre vagy egy év börtönbüntetésre számíthat.