Van, ahol a dupláját éri a forint, mint egy évvel ezelőtt

2018.12.13. 05:00

Az utazási döntések meghozatalánál az egyik szempont, hogy mennyire drága az adott ország. Most tíz olyan országot mutatunk, amely az elmúlt egy év során olcsóbbá vált a magyarok számára.

Egy utazás megtervezésénél több szempontot kell mérlegelni: mennyi a látnivaló az adott országban, mennyire biztonságos, mennyibe kerül oda lejutni, és mibe kerül az ottani megélhetés. Utóbbi eldöntéséhez adhat támpontot, hogy hogyan alakult a helyi valuta árfolyama a forinttal szemben. Ha gyengült, akkor jó eséllyel olcsóbb lesz oda a nyaralás a magyaroknak, bár a teljes képhez hozzátartozik, hogy – épp a leértékelődés nyomán – a helyi árak megnőhetnek, ráadásul sok helyen a turisztikai szolgáltatások árait dollárban vagy euróban rögzítik.

Az alábbi képre kattintva olyan országokat láthat, ahol a forint többet ér, mint egy évvel ezelőtt. Az adatok a XE.com szolgáltatótól származnak, a 2018. december 12-i árfolyamokat vetettük össze a 2017. december 12-iekkel. A forint százalékos erősödését az egyes országok neve után zárójelben jeleztük.

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock/ Boris Stroujko

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK