Szilveszterkor nem számít az ár

2018.12.28. 10:46

Budapest, Eger és Hajdúszoboszló számíthat a legtöbb vendégre idén szilveszterkor a Szállás.hu előfoglalási statisztikái szerint. A szállásfoglaló oldal közleménye szerint a népszerűbb, extra programokat kínáló helyeken mostanra már nincs szabad szoba, pedig ebben a kategóriában a 100 százalékos felár sem ritka szilveszterkor.

Szilveszterkor 2017-ben is a főváros volt a légnépszerűbb. Tavalyhoz képest két új szereplője van az idei top 10 belföldi utazási célpontnak, ezek Győr és Debrecen. A Szállás.hu adatai alapján az autóval megközelíthető, szilveszteri, külföldi települések közül sorrendben Zakopane, Pozsony és Krakkó a leggyakoribb választás a magyarok körében.

Top 10 belföldi utazási célpont szilveszterkor
(zárójelben a tavalyi helyezés)

Budapest (1.)
Eger (2.)
Hajdúszoboszló (4.)
Gyula (6.)
Pécs (7.)
Szeged (3.)
Hévíz (5.)
Debrecen (-)
Miskolctapolca (9.)
Győr (-)

A Szállás.hu statisztikái szerint lehetett találni kifejezetten olcsó szállást is, a legkisebb értékű előfoglalás mindössze 4000 forint volt, a legdrágább pedig közel 2 millió forint. Mindezekkel együtt az a jellemző, hogy a vendégeknek átlagosan 50 százalék feletti felárral kell számolniuk szilveszter idején, de akad olyan hotel, ahol dupla annyiba kerül egy szoba, mint egy ünnepmentes decemberi napon - mondta el Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere.

Forrás: Shutterstock

A Szállás.hu adatai szerint egy átlagos szilveszteri foglalás 65 274 forint, a leggyakrabban 2 éjszakára megy egy átlagosan 3,47 fős társaság. Minden 10. szálláshelyen SZÉP-kártyával egyenlítik majd ki a számlát. A megszokottnál magasabb árakban szerepe van annak is, hogy a szállás mellett extrákat is tartalmaz. A csomagajánlatok többsége kiadós szilveszteri menüt, a népszerűbb italfajták tekintetében korlátlan fogyasztást, és valamilyen aktivizáló programot is tartalmaz - fűzte hozzá Keresztes Nóra. A szilveszteri mulatságokon sztárfellépők mellett népszerűek a tombolák, a kicsiket is megmozgató vagy éppen lekötő, családos, szórakoztató programok, valamint éjfélkor a tűzijáték.

KAPCSOLÓDÓ CIKK